Mammacare

De Mammacare producten van Lingerie Delia

Mammacare
Steeds meer vrouwen krijgen te maken met borstkanker.
Het aantal borstoperaties met een zogenaamd borstsparend karakter neemt toe. Volledige amputaties nemen af, echter soms is dit gewoon onontkoombaar. Maar hoe groot of, ogenschijnlijk, gering een operatieve ingreep ook is, je wordt beschadigd. Steeds vaker wordt daar met plastische chirurgie veel aan gedaan. Maar niet elke vrouw wil dat en bij niet iedereen kan dat.

Silhouette
Uw lichaam op het oog weer de vertrouwde vorm terug geven, zelfs in het zwembad of aan het strand, vergt moed. Veel vrouwen die een borst of een deel daarvan moeten verliezen, dragen een uitwendige borstprothese. Uit medisch en emotioneel oogpunt is het van groot belang een goed passende (deel-) prothese te dragen. Die keuze is echter niet eenvoudig, maar het kan praktisch altijd.

 

 

 

 

 

Lingerie Delia , gelegen in gemeente Purmerend, is gespecialiseerd in het geven van advies omtrent borstprotheses en aanverwante artikelen. Vakkennis, discretie, affiniteit en een sfeervolle winkel met een ruime ‘prothese’ paskamer zijn gegarandeerd, zodat je verzekerd bent van deskundige aandacht. Naast uitgekiende borstprothesen en geschikte foundation levert Lingerie Delia allerlei hulpmiddelen en verzorgingsartikelen die het u als draagster van een borstprothese aangenamer kunnen maken. Deze producten worden samengevat onder de naam Mammacareproducten.

SEMH gecertificeerd
De SEMH is een onafhankelijke organisatie die in samenspraak met de branche, gebruikersorganisaties en zorgverzekeraars vergaande kwaliteitseisen opstelt waaraan o.a. de Mammacare leveranciers moeten voldoen. Elk jaar controleert de SEMH aan de hand van een toetsing of de erkende leveranciers nog aan deze kwaliteitseisen voldoen. Het betreft onder meer eisen op het gebied van bereikbaarheid, uitbesteding werkzaamheden, voorlichting, opleidingseisen, gedragscode, kwaliteitssystemen, voorraadbeheer, inrichting van de locatie, opbouw klantendossiers, selectie van het hulpmiddel, nazorg, meting kwaliteit, etc.
Lingerie Delia dient als leverancier van borstprotheses te voldoen aan de eisen van deze erkenningsregeling.
Mede door deze certificering is Lingerie Delia door zorgverzekeraars toegelaten om mammaprothesen te mogen leveren. Voor u de waarborg, dat u bij Lingerie Delia aan het juiste adres bent en geadviseerd wordt door vakkundige, gekwalificeerde medewerkers. Meer informatie over de SEMH kunt u vinden op www.semh.info.

Mammacare adviseuse
Ik, Delia Eijben ben naast eigenaresse van Lingerie Delia, ook gediplomeerd Mammacare adviseuse. Dit geeft u de zekerheid dat ik bekend ben met de aspecten van borstkanker, ervaring heb op het gebied van aanmeten en adviseren van borstprotheses en beschik over actuele productkennis.

Mammaprothese
Als u een vrij grote ingreep ondergaan hebt  in het ziekenhuis heeft u vermoedelijk al kennisgemaakt met een voorlopige prothese, bedoeld voor gebruik direct na uw ziekenhuisopname. Hoe goed ook gemaakt, voelt het voor velen als een onding. Maar wél het begin van “wennen aan het idee”! Ook als u dat nog helemaal niet wilt, laat staan kunt! Zo’n stoffen prothese wordt meestal opgevolgd door een definitieve siliconenprothese en beha’s met hoesjes waarin u deze protheses eventueel kunt dragen. Deze definitieve prothese komt zoveel mogelijk overeen met het model, maat en gewicht van uw eigen borst, is soepel en huidvriendelijk

Leveringsvoorwaarden
De voorraad is zo opgezet, dat u na uw afspraak de borstprothese en/ of prothese-BH mee naar huis kunt nemen.
Is de juiste prothese of bh even niet op voorraad kan ik hem altijd bij de fabrikant bestellen. Streven hierbij is te leveren binnen 2 tot 5 werkdagen.

Omdat Lingerie Delia precies vastlegt welke lingerie en prothese u heeft en welke aanpassingen er gedaan zijn, is het makkelijk om later nog eens een extra BH te bestellen.
Maar beter is het om toch naar de winkel te komen om de nieuwe BH te passen, de gezonde borst kan nl. groter of kleiner worden, maar de prothese borst blijft gelijk.
Daarom is mijn advies kom even langs als u een nieuwe BH nodig heeft om deze perfect op uw lichaam te laten aansluiten.

Prothese lingerie & badmode
Lingerie Delia levert binnen de mammacare aangepaste borstprotheselingerie en /-badmode (bikini`s, badpakken en tankini’s).
Tegenwoordig is er een heel ruime keuze, echter alleen bij goed zittende lingerie en badmode komt de prothese goed tot zijn recht en visa versa . Het speciale aan de protheselingerie en /-badmode is dat veelal de halslijn en armgaten hoger gesneden zijn, zodat “inkijk” voorkomen wordt. Tevens zijn deze al voorzien van een hoesje om de prothese in te kunnen dragen. Deze foundation is zo ontworpen dat uiterlijk weinig tot geen verschil meer zichtbaar is tussen je eigen borst en de protheseborst.

Zoals reeds eerder aangegeven vertonen de verzekeringsvoorwaarden grote verschillen. Sommige verzekeraars vergoeden zelfs prothese-BH’s en /-badkleding met bijbehorende accessoires. Mijn advies is je zorgverzekering, voor ’n bezoek aan Lingerie Delia, hierop te controleren.

Coupeusewerkzaamheden
In veel gevallen kunnen echter ook reguliere BH’s, body’s, pantylettes en zelfs badkleding worden aangepast om daarin je borstprothese te dragen. Onderling overleg leert of dit ook voor u van toepassing kan zijn. Naast een vakkundig advies om te komen tot de voor u geschikte borstprothese, verzorgt Lingerie Delia dus ook de aanpassing van een niet op prothesen voorbereidde BH of badkleding. Hiervoor brengt Lingerie Delia een klein bedrag in rekening.

Verdere vragen
Op deze pagina’s heb ik getracht u te informeren over het dragen van borstprotheses in het algemeen en wat van Lingerie Delia mag verwachten in het bijzonder. Ik ben me echter terdege bewust dat nu niet alle vragen beantwoord zijn en aanvullende informatie, omtrent ons diensten en productaanbod wenselijk is.
Wees daarom zo vrij om te vragen en u sta je graag te woord.

Verdere aanvullende informatie kun je vinden bij de borstkankervereniging Nederland (BVN). Op hun website www.borstkanker.nl, staat waar je deze informatie kunt vinden en hoe je in contact kunt komen met de Borstprothese Informatie Centra ( BIC) en diverse patiëntenverenigingen.