Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

•    Waar is een mammaprothese van gemaakt? 

Een mammaprothese is gemaakt van silicone.

•    Hoelang gaat een mammaprothese mee? 

Een mammaprothese heeft vanuit de fabrikant een fabrieksgarantie van 2 jaar. Mocht uw mammaprothese voor deze tijd toch niet meer naar wens zijn, kunt u altijd contact met ons opnemen. Houd u wel aan de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant.

•    Wanneer heeft u recht op een nieuwe mammaprothese? 

Een prothese is een adequaat hulpmiddel en moet te allen tijde voldoen en passend zijn. Is dit het geval, dan heeft u minimaal om de 2 jaar recht op een nieuwe mammaprothese. Na deze 2 jaar kijken wij samen met u of uw huidige mammaprothese nog voldoet, of dat de prothese vervangen moet worden.

•    mijn mammaprothese past niet meer? 

Is uw prothese binnen de 2 jaar niet meer passend, dit kan komen omdat uw eigen borst in maat kan veranderen. Als dit het geval is, dan kan met overleg met uw arts een verzoek ingediend worden bij uw zorgverzekeraar om de prothese te vergoeden.

•    Mag ik met mijn mammaprothese ook zwemmen?

Ja, u kunt zwemmen met uw mammaprothese. Er zijn ook zwemprotheses verkrijgbaar met een speciale achterkant die het water achter de prothese weg laat stromen.

•    moet ik een afspraak maken voor een mammacare bh of badmode?

U kunt te alle tijde bij ons binnen lopen voor uw lingerie of badmode. Wij zijn namelijk een mammacare lingerie winkel. Mocht u het zelf fijner vinden om een afspraak te maken kan dit natuurlijk ook. Voor het aanmeten van een borstprothese is het voor u prettiger om hier voor een afspraak in te plannen, zodat ik alle tijd die er nodig is voor u vrij kan maken.